dijous, 24 d’abril del 2014

Primer Passeig literari a la Joncosa del Montmell

Sabeu com es passeja l’emoció pels carrers d’un poble? I que veïns i veïnes preguntin sobre la procedència lectores, infants i paraules desconegudes? I us heu trobat mai que, un racó  molt conegut per vosaltres, tingui una aparença totalment diferent al que veus cada dia? Preguntes que no poden tenir resposta escrita, respostes que només tenen sentit si el passat 23 d’abril passejaves per la Joncosa del Montmell i gaudies d’un meravellós dia de lectures en veu alta compartides per mares, pares, amics, amigues, àvies, avis, mestres, germanes....persones d’una generositat extrema que ens van regalar, a petits i grans, contes, poemes, històries i llegendes de la seva boca, del seu cor i record.

A una societat on preu i valor es confonen sovint, aquest 23 d’abril vam gaudir de la literatura expressada a peu de carrer, per a totes les edats, de la màgia de les paraules i els gestos, gratis...amb un valor incalculable. El que va succeir el dia de Sant Jordi al poble de la Joncosa del Montmell no té preu, perquè el seu valor és incalculable, tant com el caminar pels seus carrers i emocionar-se amb la veu i la visió dels infants escoltant el silenci i les paraules dels adults.

Moltes gràcies a tothom que vau participar, d’una forma o una altra, al primer passeig literari a la Joncosa del Montmell, desenes de persones que ens vau portar la màgia a la nostra escola, en forma de paraules. 

Gràcies infinites per ajudar-nos a fer que el nostre petit món funcioni amb interessos que no cotitzaran mai a la borsa... 1 comentari:

  1. Precioses fotos plenes de llum i emoció: la mirada dels infants, els espais màgics de la Joncosa, la brisa sobre la gespa, el somriure de l'adult, els gestos de complicitat, l'escolta a vegades silenciosa i bocabadada i d'altres vegades remorosa i inquieta, expectant de noves paraules que encenguin l'anhel d'un somni murmurat a cau d'orella!! M'ha encantat aquesta Iª Passejada!!
    Ànims i endavant amb la IIª Passejada Literària, sou una escola innovadora, laica, integradora i que gaudeix implementant valors proscrits en aquesta societat senzilla i vulnerable! Ha estat un plaer saber de vosaltres i de les vostres accions educatives!!
    Abraçades i discrets petons als que un dia van ser companys!!

    Esther Cañete Santos (psicopedagoga Departament d'Educació...d'un lloc o altre, enguany d'un institut al Pirineu, a Bagà!) Març 2015

    ResponElimina